Hurdacılar Kapıkule yolunu açtı

15 Temmuz 2014 Salı |

Bulgaristan'da, metal satış yasasını protesto eden hurdacılar, yol kapatma eylemine yarına kadar ara verdi.

 Hurda metal satın alan şirketlere özel kişilerin metal satmasını yasaklayan yasayı protesto etmek amacıyla iki gündür aralıklarla Kapitan Andreevo Gümrüğü'ne giden yolu kapatan Bulgar hurdacılar, mevzuatın geri çekileceği yününde söz almaları üzerine eyleme ara vererek yolu ulaşıma açtı.

Hurda ticareti yapan şirket temsilcileri ile bazı partilerin milletvekilleri ile Çevre ve Su Bakanlığı yetkilileri arasında gerçekleştirilen görüşmelerin ardından yapılan açıklamalarda, sektörü ilgilendiren ve arasında özel şahısların şirketlere hurda metal satışını yasaklayan yeni düzenlemelerin iptal edileceği konusunda söz alan hurdacılar geçici olarak yolu ulaşıma açtıklarını duyurdu.

Hurdacılar, mevzuat parlamentoya bağlı Çevre Komisyonu'nda yarın oylamaya sunularak iptal edilmesini bekliyor

Yarına kadar Kapıkule'ye giden yolu açtıklarını duyuran hurda ticareti yapan şirket temsilcileri, verilen sözün yerine getirilmemesi halinde tekrar eyleme geçeceklerini bildirdi. 

Öte yandan, Çevre ve Su Bakanı Stanislav Anastasov, özel kişilerin şirketlere hurda metal satmasını yasaklayan ilgili mevzuatın yürürlüğe girmesinin bir yıl süreyle ertelenmesini desteklediklerini, bundan sonra konunun parlamentoda görüşüleceğini kaydetti.


AA