Osmangazi ve Kırcaali Belediyeleri 5 bin kişiye Aşure dağıttı

22 Kasım 2014 Cumartesi |

Kırcaali Belediyesi ile kardeş belediye Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel Aşure Günü'nde, 5 bin kişiye aşure yemeği dağıtıldı. 

İki kardeş belediyenin katkılarıyla dokuzuncu yıl düzenlenen aşure dağıtımına, Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar katıldı.

Kazanların başına geçerek Müslüman ve Hristiyanlara aşure dağıtan iki belediye başkanı, geleneksel kardeş belediyeler arasındaki işbirliğinin süreceğini belirtti.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bir arada olmanın güzelliği Kırcaali'de yaşandığını kaydederek, "Kırcaali barış ve kardeşlik şehridir. Bugün burada Müslüman var, Hristiyan var. Aşuredeki gibi bir arada olmanın güzelliğini burada yaşıyoruz. Bu güzelliği dünyaya örnek olarak gösteriyoruz. İstiyoruz ki, yaptığımız bu çalışma insanlık adına, bariş adına örnek olsun. Çok şükür bu güzellik bugün Balkanlar'da hakim" dedi.
Mustafa Dündar, aşure dağıtımı etkinliğini izleyen Kırcaalili gazetecileri üç günlük çalışma gezisi için Bursa'ya davet etti.
Kırcaali Belediye başkanı Hasan Azis, bu yıl dokuzuncu defa Aşure Günü yaptıklarını söyledi. Azis, her yıl 5 bin kişiye aşure dağıttıklarını ifade ederek, Kırcaali'de aşurenin kardeşlik anlamı taşıdığını ve Aşure Günü'ne Türklerin yanı sıra Bulgarların da katıldıklarını kaydetti.
Kırcaali'de düzenlenen ve geleneksel hale gelen Aşure Günü'ne Türkiye'nin Filibe Başkonsolosu Alper Aktaş, Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmed, Kırcaali Kilisesi Papazı Petır Garena, milletvekilleri ve çok sayıda Kırcaalili katıldı. 
Ajans Bg