Sellerin ardından heyelan tehlikesi

7 Şubat 2015 Cumartesi |

Aşırı yağışlar nedeniyle ülkenin çeşitli yerlerinde meydana gelen su baskınlarının ardından şimdi de toprak kaymaları yaşanmaya başladı.
Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanı Liliana Pavlova, tüm ülkeyi etkisi altına alan aşırı yağışların ardından su baskınları konusunda durumun normale döndüğünü, ancak ülke genelinde toprak kaymalarının meydana geldiğini söyledi.
Heyelanların meydana geldiği bölgelerde ayrıntılı araştırmaların yapıldığını ifade eden Liliana Pavlova, zararların giderilmesi ve toprak kaymalarının önlenmesi için Avrupa Birliği'nin (AB) ilgili fonlarından kaynak talebinde bulunacaklarını kaydetti.
Ülke genelinde onlarca toprak kaymasının yaşandığı bölgelerden biri olan Kırcaali'nin Sipey Köyünde iki katlı bir ev çöktü. Aynı köyde 20 ev ise yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor.
Toprak kayması sonucu yaşanmaz hale gelen evin sahibi İsmail Mehmed, "Camiye sığındık ancak o da heyelan nedeniyle aşağıya doğru hareket ediyor. Duvarları artık çatlak. Hayatımdan 40 yıl gitti" dedi.
Kırcaali Belediyesi, her an çökme tehlikesiyle karşı karşıya kalan 20 evin sahiplerine geçici konutlara yerleştirme teklifinde bulundu. Evleri yıkılmak üzere olanların, Kırcaali Belediyesinin sağladığı öğrenci yurduna yerleştirileceği bildirildi.
AA