"Naim Süleymanoğlu" filmi İsveç'te izleyicileri gözyaşlarına boğdu

20 Ocak 2020 Pazartesi |

Balgöc Derneği tarafından organize edilen filmin gösterimini Türkiye'nin Malmö  Fahri Baş Konsolosu Hakkı Uludağ, Malmö Camisi Diyanet Görevlisi Mehmet Emin Can, Balgöc Derneği Başkanı Kaya Vatansefer ve 200 yakın kişi izledi. 
Spegen Sinemasında en büyük salonda filmi ilgi ile izleyen seyirciler ve protokol oldukça duygu yüklü anlar yaşadı. Filmi izleyenlerin oldukça duygulandıklarını belirten Balgöc Derneği Başkanı Kaya Vatansever ''izleyiciler gözyaşlarını tutamadı'' dedi. 
Naim Süleymanoğlu’nu Hayat Van Eck’in canlandırdığı yapımda Yetkin Dikinciler, Selen Öztürk, Gürkan Uygun, Uğur Güneş, İsmail Hacıoğlu, Renan Bilek ve Bülent Alkış rol aldı. Yönetmenliğini Özer Feyzioğlu’nun yaptığı, senaryosunu Barış Pirhasan’ın kaleme aldığı filmin yapımcılığını Dijital Sanatlar adına Mustafa Uslu üstlendi. 

‘Dünyanın En İyi Sporcusu’ seçilen Naim Süleymanoğlu, kariyerinde 47 dünya rekoruna, 6 Avrupa Şampiyonluğu ile 7 Dünya Şampiyonluğuna imza attı. Ayrıca 3 olimpiyat altın madalyasının da sahibi oldu. Kendi ağırlığının 3 katından fazlasını kaldırabilen tek sporcu olarak da tarihe geçen Süleymanoğlu, dünya rekoruna ilk olarak 15 yaşındayken imza attı. Naim Süleymanoğlu, karaciğer yetmezliği rahatsızlığı nedeniyle 18 Kasım 2017’de hayatını kaybetmişti.