GORD derneği kuruldu, siyasi parti olmak istiyor...

4 Şubat 2012 Cumartesi |

Ahmet Doğan ve Kasim Dal'dan memnun olmayanlar kendi partilerini kurmaya kalktı

Yaklaşık bir yıldır internet üzerinden örgütlenen ve Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisinin yürüttüğü siyasetten memnun olmadıklarını belirten bir grup, Şumnu’da ‘Devlet Reformu için Vatandaşlar Birliği’ (GORD) adında bir sivil toplum örgütü kurduklarını duyurdu.  GORD’un kurucuları arasında daha önce Kasım Dal’ı destekleyen ancak Mariya Kapon’un lideri olduğu ENP partisi ile seçimlere katılması nedeniyle bu desteği kendisinden çekenlerin de bulunduğu kaydedildi.

GORD Derneğinin 18 kurucusu arasında Varna, Tıtgovişte, Silistre, Loveç, Rusçuk, Dobriç ve Şumnu’dan temsilciler var. Şumnu’da yapılan bugünkü toplantıda Saniye Sütlü’nün Başkanlığa seçildiği duyurulurken yardımcılığına da Aleksandır Marinov’un getirildiği bildirildi.

SİYASİ PARTİYE DÖNEBİLİRİZ
Marinov, basına yaptığı açıklamada, şimdilik sivil toplum örgütü olarak resmi kayıt yaptırdıklarını ancak ileride siyasi partiye dönüşüm yapabileceklerini söyledi.
GORD’a eski komünist döneminde ajan olarak çalışmışların dışında herkesin üye olabileceğini ifade eden Marinov, derneği kurarken insanları etnik kökenine göre ayrıma tabi tutmadıklarını, ‘siyasetçi mi değil mi’ sorusunun cevabına sadık kaldıklarının altını çizdi.


KASİM DAL GELMEDİ
GORD'un kurucuları daha önce toplantılarına Kasim Dal, Osman Oktay, Güner Tahir ve Mehmet Dikme'nin de katılacağını duyurmuştu ancak bir zamanlar HÖH'te üst kademelerde bulunan sözkonusu kişiler bugünkü toplantıya katılmadı. HÖH kurucularından Necmettin Hak ise misafir olarak davet edildiği için GORD'un kuruluşuna katıldığını belirtti. 

HÖH’TEN MEMNUN OLMAYANLARA SEÇMEN DESTEĞİ AZ
Bulgar basını, Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisinden memnun olmayan bir çok grubun var olduğunu ancak bu grupların kendi aralarında da görüş birliği içinde bulunmadığına dikkat çekiyor. Siyasi gözlemciler ise kurulan GORD derneğinin partileşmesi durumunda bile önemli bir kitleye hitap edemeyeceğini savunuyor.

AJANS BG