Soydaşlarımız Anavatanları Türkiye'de Yabancı Olarak Görülmeyecek

17 Şubat 2012 Cuma |

Bal-Göç Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan Türkiye’de ikamet eden ve çalışan soydaşların, çalışma izinleri ile ilgili sıkıntının 14 Şubat’ta yürürlüğe giren yönetmelik değişikliğiyle aşıldığını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, “Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanunun Uygulanması Yönetmeliğinin 13.maddesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Değişikliği” 14.02.2012 tarih ve 28204 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre; son yönetmelik değişikliği ile Yönetmeliğin 13.maddesine eklenen fıkra kapsamında olarak, değişiklik kapsamında bulunanlara verilecek çalışma izinleri, 4. fıkrada bulunan değerlendirme kriterlerine tabi olmaksızın verilecektir.

Yönetmelik değişikliği ile, Türk soylu, soydaş ve akraba topluluklarına mensup olan veya ailesinde anne, baba veya çocuğu Türk olanlara, Türkiye’de ikamet edip ve geçimlerini sağlamaları için çalışmak durumunda olan bu kimselerin, diğer yabancı uyruklu kimselerle aynı kriterlere tabi olmayacaklarını belirten Doç. Dr. Yüksel Özkan, çalışma izinleri konusunda yaşanılan sorunların giderildiğini açıkladı.

Bal-Göç Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan, yaşanılan sorunların giderilmesinde büyük emeği olan başta Bursa Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç’a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sn. Faruk Çelik’e, Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ve Mustafa Öztürk’e, göçmen camiası için çok önemli olan bu sorunun çözüme kavuşturulmasındaki yakın ilgi ve çabalarından dolayı teşekkür etti.

 Bal-Göç Basın Bülteni