Maaşlarını alamayan Türk işçiler açlık grevine hazırlanıyor ve Erdoğan’dan yardım bekliyor

14 Mayıs 2012 Pazartesi |

Boyko Borisov 2 defa işçilerle görüştü, sonuç sıfır. Foto: Ajans Bg
Altı aydır maaş alamayan ve açlık grevine hazırlanan Kırcaali’deki OTSK çalışanları Başbakan Boyko Borisov’un kendileriyle 2 defa görüştüğünü ancak vaadlerinin boşa çıktığını belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan Bulgaristan ziyareti sırasında yardım beklediklerini söyledi.

Kırcaali bölgesinin en büyük ticari işletmelerinden biri olan Kurşun ve Çinko Tesislerinin (OTSK) 500'e yakın çalışanı altı aydır maaş alamıyor. Aylarca devam eden maaş protestoları da sonuç vermeyince OTSK çalışanları çareyi açlık grevinde aramaya başladı.
  Ümitsizliğe kapılan yüzlerce işçi açlık grevine hazırlanıyor. Aç kalarak problemlerine care arayanlardan biri olan Stefan Angelov, bugün süresiz açlık grevine başladığını duyurdu.
  Angelov, çoğu Türk olan diğer işçilerinde önümüzdeki günlerde açlık grevine başlayacaklarını kaydederek, tesislerin sahibi Valentin Zahariyev’e ‘aç ve yalnız nasıl yaşanıyor, biliyor musunuz’ diye sordu. Tesislerde çalışan Türk işçiler Başbakan Boyko Borisov’un kendileriyle 2 defa görüştüğünü ancak vaadlerinin boşa çıktığını belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan Bulgaristan ziyareti sırasında yardım beklediklerini vurguladı.
  Kırcaali’deki sendika liderleri Angelov’u açlık grevine başlamaması için ikna edemediklerini belirterek, diğer işçilerin de aynı şekilde greve başlayacakları konusunda endişeli olduklarını vurguladı.

AJANS BG