5.8 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM PERNİK ŞEHRİNİ SOKAĞA DÖKTÜ

22 Mayıs 2012 Salı |


Geceyarısı saat 03:00’da merkez üssü başkent Sofya’dan 23 kilometre uzaklıktaki Pernik şehri ile Rudartsi arasındaki bölgede olan 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin can kaybına yol açmadığı bildirildi.  

PERNİK ŞEHRİ SOKAKTA
Depremin meydana geldiği Pernik şehrinde yaşayanlar korkudan sokağa döküldü. Başkent Sofya'dan 30 kilometre mesafede bulunan Pernik'te çok sayıda bacanın yıkıldığı ve konutların duvaralrının çatladığı kaydedilirken, onlarca evin camlarının da kırıldığı belirtildi. Duvarlarının çatlaması nedeniyle bazı konutların ise boşaltıldığı bildirildi.
BAŞKENT SOFYA’DA AÇIL SERVİSLERE ONLARCA BAŞVURU
Bulgaristan'ın bir çok bölgesinde da hissedilen yer sarsıntısı nedeniyle başkent Sofya'da yüzlerce insan korkudan sokağa fırladı. Hastanelerin açil servislerinden verilen haberde onlarca başkentlinin depremin ardından tansiyon nedeniyle başvuruda bulunduğu kaydedildi.
ÖLÜ VE YARALI YOK
En çok maddi hasar Pernik ve Sofya bölgesinde meydana geldiğini açıklayan İçişleri Bakanı Tsvetan Tsvetanov, devlet demiryolları hatlarında raylarda herhangi bir hasar meydana gelmediğini, havaalanlarında her şeyin normal çalıştığını ve elektrik hatlarında arızaların olmadığını kaydetti.
İTFAİYE VE POLİS EKİPLERİ DEVRİYE GEZİYOR
Pernik’te kriz merkezi oluşturulduğunu bildiren Tsvetanov, sürekli temas halinde olduklarını, itfaiye ve polis ekiplerinin semtlere dağılarak ihtiyaç duyulduğu takdirde müdahaleye hazır beklediklerini söyledi. Kızıl Haç ekiplerinin de müdahale için hazır vaziyette beklediğini söyleyen Tsvetanov, gelişmelerle ilgili Başbakan Boyko Borisov’un anında haberdar edildiğini vurguladı.
KIRCAALİ BÖLGESİNDEKİ BARAJLARLA İLGİLİ BİLGİ YOK
Depremin ardından yapılan açıklamarda, ülkenin iç kesimdeki barajlarda herhangi bir tehlikenin sözkonusu olmadığı bildirilirken Kırcaali bölgesindeki 3 büyük baraj hakkında henüz bilgi yok.

AJANS BG