Kırcaali Vali Yardımcısı: Teklas Şirketi sadece Türkleri işe alıyor

20 Haziran 2012 Çarşamba |

Haskovo.net sitesinin haberine göre, Kırcaali’de gerçekleştirilen göç sorunlarıyla ilgili bir yuvarlak masa toplantısına katılan Prof. Krıstö Petkov, bölgeye sadece Türk şirketlerinin yatırım yapması ve bu şirketlerin de sadece yerli Türkleri istihdam etmesi Kırcaali bölgesinin ‘Türkiye’ye bağlı etno-ekonomık anklav’ haline gelmesini sağladığını söyledi. dedi.

Petkov aynı zamanda, Kırcaali bölgesi dışında, Turgovişte bölgesinde faaliyet gösteren Türkiye sermayeli Şişecam Şirketinin de sadece Türk işçi çalıştırdığını böylece ‘Türkiye’ye bağlı etno-ekonomik anklav’ oluşrurma çabalarının yayıldığını belirtti.

Prof. Krıstö Petkov’un ‘Türkiye’ye bağlı etno-ekonomik bölgeler’ oluşturuluyor iddiası Kırcaali Vali yardımcısı Asen Türdiyev tarafından da desteklenmesi dikkat çekti. Türdiyev, gazeteye yaptığı açıklamada, Kırcaali bölgesindeki en büyük Türkiye sermayeli Teklas Şirketinin sadece Türkleri işe aldığını savundu.

Kırcaali’de yayınlanan Rodopi 24X7 gazetesi yarınki sayısında manşetten ‘Asen Türdiyev, sen Türklerden nefret mi ediyorsun?’ diye soruyor.

AJANS BG