Nikopol Belediye Başkanından yatırım çağrısı

1 Temmuz 2012 Pazar |

Bandırma Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı’nın davetlisi olan Türkiye’ye gelen Nikopol (Niğbolu) Belediye Başkanı Emil Bebenov ve Meclis Başkanı Maıdan Sakadıev Balkan Göçmenleri Derneği Bandırma Şube Başkanı Bülent Aygün’ü ziyaret etti.

Ziyarette basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Niğbolu Belediye Başkanı Bebenov, son olarak Türkiye’ye 2006 yılında geldiğini, o günden bu güne Türkiye’de büyük gelişmeler yaşandığını ifade etti. Bebenov, "Bu değişikliği Kapıkule sınır kapısından girerken daha hissediyoruz. Yollar değişmiş, çok sayıda gece kondu yerini modern yapılara bırakmış. Bu ülkenin adına önemli bir gelişmedir. Türkiye ile Bulgaristan arasında sosyoekonomik ilişkiler daha da geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Niğbolu Belediyesi olarak ülkelerinde yatırım yapmak isteyen Türk müteşebbislere gerekli desteği vermeye hazır olduklarını dile getiren Bebenov, bu desteğin yatırım büyüklüğüne göre olacağını söyledi. Türk müteşebbislerin tarım ve gıda sektöründe yatırım yapabileceklerini dile getiren Bebenov, mücavir alanlarımız içerisinde tarıma dayalı sanayi yatırımlarına uygun çok büyük alanlar bulunmaktadır. Yer tahsislerimizi sembolik ya da bedelsiz yapmaya da hazırız. Önemli olan yatırım büyüklüğüdür. İstihdama olan katkısıdır” dedi.

Geçtiğimiz yıl Bandırma’nın Edincik Belediyesiyle iyi niyet protokolü imzaladıklarını anımsatan Bebenov, “Niğbolu Belediyesi ile Edincik Belediyelerinin çok büyük ortak özellikleri var. Her iki kentte tarihte önemli bir yere sahip. İlk etapta Edincik Belediyesiyle ilişkilerimizi kültürel zeminde geliştirmek istiyoruz. Bu kapsamda Ağustos ayının ikinci haftasında Niğbolu’da düzenleyeceğimiz festivale Edincik Belediyesini davet edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bebenov, Edincik ile kültürel anlamda başlayan ilişkilerin ekonomik anlamda da gelişmesi için belediye başkanları olarak üzerilerine düşeni yapacaklarını sözlerine ekledi.

CİHAN