Referandum için arazi aracı talimatı

26 Ocak 2013 Cumartesi |

Bulgaristan’da yarın gerçekleştirilecek nükleer referandum öncesinde yoğun kar yağışı yetkilileri zor durumda bıraktı. Valiliklerden kamu kuruluşlarına gönderilen talimatta, seçim komisyonlarında görev alan memurların sandıkların bulunacağı yerlere ulaşımı için sahip oldukları arazi araçlarını hazır halde bulundurmaları istendi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle referandum öncesinde arazi aracı talimatı yayınlayan valiliklerden biri de Türklerin en yoğun yaşadığı Kırcaali Valiliği. Kırcaali Valisi İvanka Tauşanova, bölgedeki kamu kuruluşlarına talimat göndererek, sahip oldukları arazi araçlarını hazır bulundurmaları ve gerektiğinde seçimde görevli memurların ulaşımı için muhtarların emrine tahsis edilmesini istedi.

TÜRKİYE’DEKİ BULGARİSTAN VATANDAŞLARI BURSA VE ANKARA'DA OY KULLANACAK

Merkez Seçim Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, yurtdışında 45 ülkede oy kullanılacağı belirtilirken, Türkiye’de sadece Bursa ve Ankara’da oy kullanılacağı duyuruldu. Bulgaristan vatandaşlarının yoğun yaşadığı İstanbul ve İzmir’deki Bulgaristan’ın diplomatik temsilcilerine önceden vatandaşlardan yeterli dilekçe verilmediği için bu şehirlerde oy kullanmanın mümkün olmayacağı kaydedildi.
   Bulgaristan’da yarın gerçekleştirilecek referandumunda vatandaşlara "Yeni nükleer santral yapımı ile Bulgaristan'da nükleer enerji sektörü geliştirilsin mi?" sorusu sorulacak.

AJANS BG