BAF, Boyko Borisov’u Bulgarlaştırma sürecinde yer almakla suçluyor

6 Şubat 2013 Çarşamba |

Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümün, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov’u Bulgarlaştırma sürecinde yer almasıyla suçladı. 
Sezgin Mümün, Bulgaristan’ın yeni başsavcısı Sotir Tsatsarov’a gönderdiği mektupta şunlar belirtiliyor: “Saygıdeğer Başsavcım, Türkiye Cumhuriyeti’ndeki vatandaşlarımızla yaptığım sayısız görüşmelerde Bulgaristan Cumhuriyeti’nin Başbakanı Sayın Boyko Borisov’un Bulgarlaştırma sürecinde doğrudan doğruya yer aldığına dair tanıklık ettiğine dair tanıklık etmeye hazır olan insanlarla karşılaştım. Sayın Borisov ile isimlerini vermeye hazır olduğum tanıkların dinlenmesini ve Başbakan’ın bu utanç verici olaylara iştirak etmesinin açıklanmasını rica ediyorum. 
Sizlere Bulgarlaştırma süreci esnasında sivil Türk ve Müslüman halkını öldüren, eziyet eden ve tecavüzlerde bulunan başka üst düzey devlet memurlarının isimlerini de verebilirim.” 

Başsavcıya mektubunda Sezgin Mümün, Bulgarlaştırma sürecinin suçlularına karşı soruşturmanın tekrar açılmasını ısrar ediyor. O, BAF teşkilatının Türkiye’de tanıklık etmeye hazır 100’den fazla mağduru bulduğunu belirtiyor. BAF teşkilatından tekrar soruşturmanın başlatılmamasını adaletin reddi olarak kabul ediyorlar. 

kırcaalihaber.com