ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, Başbakan Plamen Oreşarski ile görüştü

17 Şubat 2014 Pazartesi |

Edirne Ticaret Ve Sanayi Odası (ETSO) heyeti, Türkiye ile Bulgaristan arasındaki Transit Geçiş Belgesi (Dozvola) sorunu nedeniyle TIR'ların sınır kapılarında yaşadığı sıkıntıları yetkili mercilerce görüşmek üzere Bulgaristan'a gitti.

Türkiye ve Bulgaristan arasında yaşanan "Geçiş Belgesi" sorunun çözüme kavuşturulması için Bulgaristan Haskova Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Yancho Yanev ile temaslarda bulunan ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, Bulgaristan TSO Başkanı Yanev'in organizasyonuyla Bulgaristan Başbakanı Plamen Oresharski ile bir araya gelerek görüşme yaptı.

Edirne Ticaret Ve Sanayi Odası üyelerinin ve sanayicilerin sorunlarıyla birebir ilgilenerek her platformda dile getiren ve çözümü noktasında gerekli girişimlerde bulunan ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, Bulgaristan Haskova kentinde Bulgaristan Başbakanı Plamen Oresharski ile bir araya gelerek sınır kapılarında yaşanan TIR geçişleriyle ile ilgili sorunu görüştü.

Zıpkınkurt, Başbakan Oresharski ile görüşme esnasında iş adamlarının Vize sorunlarını da dile getirdi. Edirneli iş adamlarının Bulgaristan'da yatırımlarını arttırmak, ticari ve ekonomik işbirliklerini daha ileriye taşımak istediklerini söyleyen Zıpkınkurt, "İş adamlarının önündeki engeller her iki tarafın karşılıklı atacağı adımlarla çözüme kavuşacaktır" dedi. Başbakan Plamen Oresharski, ETSO Başkanı Zıpkınkurt'u yaşanan sorunları çözüme kavuşturmak ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Sofya' ya davet etti.

Zıpkınkurt, Başbakan Plamen Oresharski'ye Edirne Ticaret Ve Sanayi Odası olarak Nisan ayında yapılması planlanan Bulgaristan Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanlarının davet edileceği toplantı hakkında bilgi vererek, "Sizleri de aramızda görmekten ve Edirne'mizde ağırlamaktan memnuniyet duyacağız" dedi.

Edirne Ticaret Ve Sanayi Odası heyeti, Bulgaristan da bulunulan temaslar kapsamında Ekonomi ve Enerji Bakanı Dragomir Stoynev ve Bulgaristan Odalar Birliği Başkanı Tsvetan Simeonov ile görüşmelerde bulundu.

IHA