Muhalefetin milletvekili sayısı 94'e düştü

17 Şubat 2014 Pazartesi |

Bulgaristan'da ana muhalefet partisi Bulgaristan'ın Avrupalı Gelişimi İçin Vatandaşlar (GERB) milletvekili Krasimir Stefanov, partisinden istifa ettiğini, çalışmalarını bağımsız olarak sürdüreceğini açıkladı.

Stefanov, GERB Genel Başkanı Boyko Borisov'a mesaj göndererek istifa kararı konusunda bilgi verdiğini söyledi.

Yeni kurulan ve parlamentoda milletvekili olmayan Sansürsüz Bulgaristan'a yakınlığı ile tanınan Stefanov'un bu partiye destek vermesi bekleniyor.

Stefanov'un istifasının ardından 240 sandalyeli parlamentoda en büyük gruba sahip GERB'in milletvekili sayısı 94'e düştü.

Daha önce de Georgi Markov ve Svetlin Tançev, GERB'den istifa ederek çalışmalarına bağımsız milletvekili olarak sürdüreceklerini açıklamıştı.

GERB milletvekili ve eski maliye bakan yardımcısı Vladislav Goranov ise kariyerine farklı bir alanda devam etmek istediğini belirterek milletvekilliğinin düşmesi talebinde bulunmuştu. 
GERB listesinden başka bir siyasetçinin Goranov'un yerine parlamentoya katılması bekleniyor.

GERB Grup Başkan Yardımcısı Tzetzka Tzaçeva, Stefanov'un ayrılmasına "Bulgaristan, artık parlamentoda değil, kulislerde yönetiliyor" diyerek tepki gösterdi.

Markov ise bağımsız milletvekili sayısının 10'a ulaşması durumunda tüzüğün sağladığı olanaklarından yararlanarak yeni bir grup kuracaklarını kaydetti.

Bulgaristan parlamentosunda 4 siyasi grup ve 3 bağımsız milletvekili bulunuyor. Son duruma göre muhalefetteki GERB'in 94, iktidar ortaklarından Bulgaristan Sosyalist Partisi'nin (BSP) 84, üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin (HÖH) 36, ırkçı ve aşırı milliyetçi ATAKA (Atak) partisinin de 23 milletvekili var.

AA