HÖH, AP Seçimlerinde 400 Bin Oy Hedefliyor

22 Mart 2014 Cumartesi |

Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) Genel Başkanı Lütfi Mestan, 25 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Avrupa Parlamentosu (Ap) milletvekili seçimlerinde ülke genelinden 400 bin oy almayı hedeflediklerini belirtti.

Kırcaali'ye partililerle görüşen Mestan, seçimlerin kendileri için son derece önemli olduğunu söyledi. Mestan,  "Avrupa Parlamentosu milletvekili seçimlerinde 400 bin oy almayı hedefliyoruz" dedi.

 "Bu seçimlerde, yurt dışından (Türkiye) gelen oylara bağlı olduğumuz savı yıkılacak" diyen Mestan, partisinin aday listelerini 15 Nisan'dan sonra açıklayacaklarını kaydetti.

-Borisov'a "asimilasyon politikası" hatırlatması

Kırcaali'de anamuhalefet Bulgaristan'ın Avrupalı Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisi (GERB) lideri Boyko Borisov'la da görüşen Lütfi Mestan, kendisine beş yıl önce Türklerle ilgili sözlerini hatırlattığını söyledi.

Mestan, "Borisov'la ilk ele aldığımız konu ülkedeki etnik barış oldu. Etnik barış, her türlü önyargıdan daha önemlidir ve partiler üstüdür" dedi.

Borisov'un, komünist rejimin iktidarı döneminde Türklere uygulanan baskıların amaçlarının da kınandığını söylediğini aktaran Mestan, Borisov'dan bunu yeni duyduğunu vurguladı.