Filibe'de Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu

30 Ekim 2014 Perşembe |

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Filibe'de de coşkuyla ve gururla kutlandı. Filibe Başkonsolosluğu'nun düzenlediği resepsiyona kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. 

Başkonsolos Alper Aktaş:
 “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 90.yıldönümü münasebetiyle düzenlediğimiz resepsiyona hoşgeldiniz, şeref verdiniz. Bu akşam davetimize icap ederek, bizleri onurlandıran tüm değerli konuklara şahsım ve mesai arkadaşlarımın adına şükranlarımı sunmayı bir borç biliyor, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bendeniz 15 Eylül 2014 tarihinde Başkonsolos olarak Filibe’de göreve başladım. Bu anlamlı günde sizlerle bir araya gelmekten ve pek çoğunuzla ayrıca tanışmaktan büyük bir onur ve mutluluk duymaktayım. Saygıdeğer konuklar, değerli dostlar, Türkiye Cumhuriyeti Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğindeki inançlı ve azimli bir kadro tarafından bundan 91 yıl önce 1923 yılında kurulmuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk başta olmak üzere, ülkemize hizmet etmiş kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi bu vesileyle minnet, rahmet ve şükranla anıyorum. Ülkemiz kuruluşundan bu yana bir istikrar abidesi olmuş, bölge ve dünya barışına büyük katkılar sağlamıştır. Önümüzdeki dönemde de uluslararası barış ve güvenliğin tesisi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Türkiye ve Bulgaristan iki yakın dost, komşu, ortak ve müttefik olarak en üst düzeyde işbirliğini ve ortak refah hedeflemekte ve gelecek odaklı bir anlayışla hareket etmektedirler. Her alanda gelişen ilişkilerimiz ve dostluğumuz, inanıyorum ki sizlerin de değerli katkılarıyla çok daha ileri bir seviyeye taşınacaktır. Değerli misafirler, bu vesileyle Karaman’ın Ermenek beldesindeki bir kömür ocağında mahsur kalan 18 işçimizin ve ailelerine ve halkımıza sabır dilemek isterim. Bu düşüncelerle hepinize saygıyla selamlıyor, davetimize icabet ederek, bizlerle bir araya geldiğiniz için bir kez daha teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.”

ПОСЛАНИЕ НА ГЕНЕРАЛНИЯ КОНСУЛ АЛПЕР АКТАШ ПО ПОВОД ПРАЗНИКА НА РЕПУБЛИКАТА
Щастливи сме, че ще празнуваме 91. годишнина от основаването на Република Турция
Националната борба започната с големи жертви от великия ни лидер Мустафа Кемал Ататюрк на 19 Май 1923 година след пристигането му в Самсун, е приключена с успех благодарение на вярата и упоритостта на турския народ и на 29 октомври 1923 г. с обявяването на Републиката е създадена държавата Република Турция. Върху наследството на един вярващ и талантив екип под водачеството на великия ни лидер, днес е изградена една просперища и модерна държава с прогрес във всички сфери.
Отговорността, която се пада на всеки от нас за да пазим и развиваме поверената ни Република и ценностите, които са в основата на държавата ни към по-големи висоти е много голяма. В този значим ден още веднъж с благодарност, състрадание и признателност почитаме Ататюрк, неговите приятели по оръжие и всички жертви, които са паднали за да опазят Републиката ни.

С тези чувства и мисли, поздарявам всички съграждани послучай Празника на Републиката и по този повод поднасявам своите поздрави и уважения на всчки съграждани, сънародници и братския народ на България.