İsrailli turistlere bombalı saldırı

18 Temmuz 2012 Çarşamba |


Başmüftülük terör saldırısını kınadı
Bulgaristan başmüftülüğü, Burgas havaalanında meydana gelen bombalı saldırıyı kınadı. Başmüftülüğün basın merkezinden yapılan açıklamada 'nedeni ve amacı ne olursa olsun terör onaylanamaz' denilerek, insan hayatını tehdit eden terör eylemlerinin hiç bir din ve anlayış tarafından onaylanamayacağı vurgulanıyor. ajansbg

İsrailli turistlere bombalı saldırı
Bulgaristan’ın Varna’dan sonra Karadeniz kıyısındaki ikinci büyük turistik sahil kenti olan Burgaz havaalanında içinde İsrailli turistlerin bulunduğu bir otobüs bombalandı. İlk belirlemeler gore 7 ölü ve 30'dan fazla da yaralı var.
EL-MEYADİN TV: SALDIRI İNTİHAR EYLEMCİSİ YAPTI
 Lübnan’dan yayın yapan el-Meyadin televizyonu ise, İsrail kaynaklarına dayandırdığı haberinde, saldırının bir intihar eylemcisi tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. El Alem televizyonu ise Bulgaristan'daki bombalı saldırıda ölen İsraillilerin sayısının 8'e yükseldiğini bildirdi. 
-İSRAİL'DE OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI
Öte yandan İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, bombalı saldırı üzerine üst düzey askeri ve güvenlik yetkilileriyle olağanüstü toplanma kararı aldı.
-TÜRKLERİN PARTİSİ PARLAMENTONUN TERÖR EYLEMLERİNİ KINAMASINI İSTEDİ
Türklerin Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (DPS) törer eylemlerinin parlamento tarafından kınanmasını istedi. DPS’nin basın merkezinden yapılan açıklamada, yarın parlamentoda temsilcisi bulunban tüm siyasi poartilerin ortak bir deklarasyon kabul ederek terör saldırılarının kınanmasını istediği açıklandı. Partiden yapılan açıklamada, Bugas’ta bugün gerçekleştirilen bombalı saldırı kınandı.
-BEYAZ SARAY SALDIRIYI KINADI
Beyaz Saray, Bulgaristan'da İsrailli turistleri taşıyan otobüse düzenlenen bombalı saldırıyı "en güçlü şekilde" kınadı. Beyaz Saray Sözcüsü Jay Garney, yaptığı açıklamada, "Amerika Birleşik Devletleri, masum insanlara, özellikle de çocuklara yönelik saldırıları şiddetle kınamaktadır" ifadelerini kullandı.
Carney, Başkan Barack Obama'nın da "kalbi ve dualarının ölen ve yaralanan insanların ailesiyle birlikte olduğunu" söyledi. Sözcü Garney, ABD'nin, İsrail ve Bulgaristan halkının yanında olduğunu da sözlerine ekledi.

AJANS BG