İstanbullu Sanatçılardan Bulgaristan'da "Unutulmuş Anılar" Sergisi

13 Şubat 2015 Cuma |

İstanbullu ressam Didem Erbaş ve sanat yönetmeni Mergüze Günay, Bulgaristan'da sergi açtı.





Kırcaali Art Sanat Galerisinde açılan "Unutulmuş Anılar" adlı sergide iki sanatçının kolaj, enstalasyon ve yağlı boya eserleri yer alıyor.
Ressam Didem Erbaş, sergilenen eserlerinde geçmişi bugüne bağlayan hikayeler üzerinden Bulgaristan'dan Türkiye'ye yaşanan göçler sırasında göçmenlerin yanlarında taşıdıkları objeleri de kullanarak yaşam tarzlarını farklı sanat disiplinleri ile ifade ettiklerini ve çalışmalarında kolaj, fotoğraf ve yağlı boya kullandıklarını belirtti.
Eserlerinde göçmenlerin göç sırasında yaşadıklarına vurgu yaptıklarını kaydeden sanatçılar, göçün insanlar üzerindeki algısını ve yaşam biçimini nasıl değiştirdiğini ele aldıklarını söyledi.
Didem Erbaş, serginin tamamının bir hikayeyi anlattığını kaydederek, "Fotoğraflardan çoğu, Mergüze Günay'ın Bulgaristan göçmeni olan ailesine ait. Günay'ın annesinin, dayısının ve kuzenlerinin anlattıklarından yola çıktık ve Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç edenlerin bıraktıkları izleri takip ettik. Sergilenen kolaj ve enstalasyonlarımız göçü yaşayanların hikayelerini anlatıyor" dedi.
Sanat yönetmeni Mergüze Günay ise kendisi de göçmen olduğu için ailesinden topladıkları göç dönemini yansıtan fotoğrafları kurgulayarak sergiyi açtıklarını anlattı.
Sergi, 28 Şubat'a kadar açık kalacak.
AA