HÖH, 22 YAŞINDA

4 Ocak 2012 Çarşamba |

Bulgaristan’da üyelerinin çoğunu Türklerin oluştuduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (DPS) kuruluşunun 22. yıldönümünü kutladı. Totaliter rejimin yıkılmasının ardından 4 Ocak 1990 tarihinde kurulan Hak ve Özgürlükler, ülkedeki Türklerin parlamentodaki siyasi temsilcisi konumunu korumaya devam ediyor.

Hak ve Özgürlükler'in resmi internet sitesinde bugün yayınlanan mesajda ‘Kuruluş yıldönümümüz, Bulgaristan’da liberal değerlerin yerleşmesi yönünde kararlı ve tutarlı bir siyasi duruşta olmamız için bir nedendir. Eminiz ki, zaman, Hak ve Özgürlüklerin demagoji, populizm ve nefretin diline karşı siyasetini daha bir belirgin hale getirecektir’, deniliyor.

Parti Genel Başkan Yardımcısı Ruşen Riza, bir mesaj yayınlayarak, kuruluşundan bugüne Hak ve Özgürlükler’in etnik kökenleri ve dinleri ne olursa olsun Bulgaristan vatandaşlarının haklarını korumaya devam ettiğini kanıtladığını vurguladı.

Partinin 22. kuruluş yıldönümüyle ilgili resmi internet sitesinde Türkçe herhangi bir açıklama bulunmaması dikkat çekiyor.

AJANS BG