Cümhurbaşkanı, geçici hükümeti kurma görevini ilk GERB'e verecek

22 Şubat 2013 Cuma |

Hükümetin istifasının ardından siyasi parti temsilcileri Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliyev'in başkanlığındaki istişareye katıldı. Toplantıya katılan GERB, Bulgaristan Sosyalist Partisi, Hak ve Özgürlükler Hareketi ve Mavi Koalisyon’un parlameno gruplarının yöneticilerinin aksine aşırı sağ Ataka Partisinin temsilcileri toplantıya katılmadı.
Plevneliev, görüşmenin sona ermesinin ardından 'Pazartesi günü GERB partisine, arkasından da Bulgaristan Sosyalistler Partisi ve Hak ve Özgürlükler Hareketi’ne geçici hükümeti kurma gçrevi vereceğim' dedi. Plevneliev, şu andaki parlamentonun bir hafta daha faaliyette olacağını kaydetti. 
ŞİMDİ NE OLACAK?
Görüşmeye katılan tüm parti temsilcileri, yetkilerini kullanmayıp geçici hükümeti kurmaktan vazgeçeceklerini belirtti. Anayasaya göre, bu durumda Cumhurbaşkanı seçimlere kadar görev yapacak olan hükümeti kendisi belirleyecek. Bu konuda uzman kişilerden oluşan bir kabine oluşturulacağı sinyalini veren Plevneliev, şu ana kadar başbakan ve bakan olacak kişilerin netleşmediğini aktardı. En erken 21 Nisan'da yapılma ihtimali olan genel seçimlere uluslararası örgüt temsilcileri de davet edilecek.

AJANS BG